eur:
395.67
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kábítószerrel bukott le a díjnyertes filmrendező

Kábítószer birtoklása miatt letartóztatták Pekingben Zsang Juan rendezőt, aki Piros kisvirágok című filmjével több díjat is nyert.

A rendőrök tetten érték a rendezőt, amint pekingi lakásában éppen különböző kábítószereket fogyasztott négy barátjával. A rendező vizeletében ketamint és dúsított amfetamint ("jeget") mutattak ki.

A házkutatást tartó rendőrök beszámolója szerint a rendező "izgatott volt, és félrebeszélt". "Nem tudom, kik maguk, és mit akarnak a lakásomban" - üvöltötte a rendőröknek, mielőtt elvezették.

A Piros kisvirágok kapta meg a legjobb adaptáció díját 2006-ban a tajpeji Arany Ló fesztiválon (ez az Oscar-díj kínai megfelelője) és a CICAE-díjat a Berlini Filmfesztiválon.

Zsang juan az egyik legnépszerűbb kínai rendező, egyike az úgynevezett "hatgenerációs filmeseknek", akik független filmjeikről híresek.

Az amerikai Time magazin Zsangot 1994-ben beválasztotta a 21. század száz legbefolyásosabb fiatal vezetője közé.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×