Zsanett-ügy: elutasították a rendőrök kifogásait

InfoRádió / MTI
2008. január 10. 16:39
Elutasította a Fővárosi Főügyészség a rendőrök és védőik által a nyomozást megszüntető határozat ellen benyújtott kifogásokat a Zsanett-ügyben - közölte a vádhatóság szóvivője.

Varga Gergely hangsúlyozta: a panaszokban részben az ügyészségi határozat egyes megállapításait kifogásolták, részben pedig azt, hogy a vesztegetés ügyében bizonyíték hiányában mentették fel őket.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség december elején szüntette meg a nyomozást a Múzeum körúti erőszak néven ismertté vált ügyben meggyanúsított öt rendőr ellen.

Magyar György, az egyik rendőr jogi képviselője az InfoRádióban akkor elmondta: az ügyészség elsőfokú döntése értelmében a nemi erőszak és a vesztegetés ügyében is megszűnt az eljárás; előbbit bűncselekmény, utóbbit bizonyítottság hiányában fejezték be.

A nyomozás azután indult, hogy a 19 éves E. Zsanett azt állította: május 4-én a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték, ahol közülük ketten - a három másik járőr jelenlétében - megerőszakolták.

A sértett és védője által benyújtott panaszokról a következő napokban dönt a Fővárosi Főügyészség.