eur:
394.58
usd:
365.04
bux:
65436.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Jól van az anyja karmaiból kimentett medvebocs - képekkel

Fellélegezhetnek az állatbarátok: jól van az a jegesmedvebocs, amelyet a nürnbergi állatkertben kimentettek gondatlan anyja karmaiból. A kölyök áprilisban mutatkozik majd először a kifutóban.

Az alig 3,6 kilós bocsot - amelyről az is kiderült, hogy nőstény - az eredeti tervekkel ellentétben mégis ember neveli majd fel, miután az anyja, a nürnbergi állatkert Vera nevű jegesmedvéje kis híján megölte.

A bocs immár biztonságban van új gondozójánál, aki négyóránként eteti cumisüvegből. Már elkezdett mászni, de ideje java részét alvással tölti. Először áprilisban mutatják majd meg a látogatóknak.

Az állatkertben két jegesmedve is ellett az utóbbi hetekben, de egyikük - Vilma - a jelek szerint felfalta a kölykeit. Ez előfordul a vadon élő jegesmedvéknél is, amelyek nem képesek gondoskodni a bocsokról, vagy azok betegen jönnek a világra.

Vilma bocsait egyáltalán nem látták a gondozók - azt sem tudják, hányan voltak -, mert a nőstény ki sem hozta őket a barlangból. Vera viszont igen - és amikor kiderült, hogy szemlátomást nem tudja, hogyan kell gondozni a kicsit, el is vették tőle.

Korábban úgy tervezték: a természetre bízzák a bocsok sorsát, hogy elkerüljék a "Knut-mániát", Vera azonban a közönség szeme előtt dobálta az apró bocsot, s nyilván ez a sokk is közrejátszott a döntés megváltoztatásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos fix kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – jelentette be a Magyar Fejlesztési Bank. A 155,54 milliárd forint keretösszegű program az MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megkülönböztetett fiókjaiban lesz elérhető.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×