Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jól van az anyja karmaiból kimentett medvebocs - képekkel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fellélegezhetnek az állatbarátok: jól van az a jegesmedvebocs, amelyet a nürnbergi állatkertben kimentettek gondatlan anyja karmaiból. A kölyök áprilisban mutatkozik majd először a kifutóban.

Az alig 3,6 kilós bocsot - amelyről az is kiderült, hogy nőstény - az eredeti tervekkel ellentétben mégis ember neveli majd fel, miután az anyja, a nürnbergi állatkert Vera nevű jegesmedvéje kis híján megölte.

A bocs immár biztonságban van új gondozójánál, aki négyóránként eteti cumisüvegből. Már elkezdett mászni, de ideje java részét alvással tölti. Először áprilisban mutatják majd meg a látogatóknak.

Az állatkertben két jegesmedve is ellett az utóbbi hetekben, de egyikük - Vilma - a jelek szerint felfalta a kölykeit. Ez előfordul a vadon élő jegesmedvéknél is, amelyek nem képesek gondoskodni a bocsokról, vagy azok betegen jönnek a világra.

Vilma bocsait egyáltalán nem látták a gondozók - azt sem tudják, hányan voltak -, mert a nőstény ki sem hozta őket a barlangból. Vera viszont igen - és amikor kiderült, hogy szemlátomást nem tudja, hogyan kell gondozni a kicsit, el is vették tőle.

Korábban úgy tervezték: a természetre bízzák a bocsok sorsát, hogy elkerüljék a "Knut-mániát", Vera azonban a közönség szeme előtt dobálta az apró bocsot, s nyilván ez a sokk is közrejátszott a döntés megváltoztatásában.