Halálos bántalmazás és késelés a fővárosi utcákon

InfoRádió / MTI
2008. január 10. 19:33
Meghalt egy 18 éves fiú Budapesten, aki a szülők elmondása szerint azután lett rosszul, hogy az iskolából hazafelé jövet bántalmazták. Egy 15 éves fiú pedig súlyosan megsérült, amikor délután a Blaha Lujza téren egy tízéves gyerek késsel támadt rá - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az előbbi esetről Unger Pál azt mondta: egy fővárosi kórház értesítette a rendőrséget arról, hogy egy 18 éves fiút szállítottak be a mentősök a kórházba, de mire beértek, a fiú elhunyt.

A szülők szerint a fiuk hazaérve közölte, hogy a VIII. kerületi szakközépsikolája közelében bántalmazták. Ezt követően rosszul lett, és bár a szülők rögtön kihívták a mentőket, a fiú nem élte túl a kórházba vezető utat.

Az eset után elrendelt soron kívüli boncolás alapján az orvos-szakértő megállapította, hogy a bántalmazás és a halál között ok-okozati összefüggés van.

A másik esetről a BRFK sajtóügyeletese közölte: egy 15 éves fiút egy 10 éves gyerek szúrta meg késsel a Blaha Lujza téren, a tettes - saját állítása szerint - az áldozat mp3-lejátszóját akarta megszerezni.

A megszúrt fiú a combján sérült meg, a kiskorú támadót előállították a rendőrségen.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Unger Pál a boncolás eredményérõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást