eur:
395.08
usd:
371.04
bux:
65161.94
2024. április 19. péntek Emma

Madeleine-ügy: összetévesztették a szemtanúk a barátot az "ellenséggel"?

Összetéveszthették az eltűnt kislány, Madeleine McCann elrablásával gyanúsított férfit a szemtanúk egy másikkal: Robert Murat ugyanis feltűnően hasonlít David Payne-re, a gyerek szüleinek barátjára.

Lehetséges, hogy használhatatlan azoknak a szemtanúknak a vallomása, akik Madeleine McCann eltűnése után arról számoltak be a rendőrségnek: a kislány eltűnése idején Robert Muratot látták annak az apartmannak a közelében, ahonnan a gyereknek nyoma veszett.

A 34 éves brit származású, ám hosszú ideje Portugáliában élő Robert Murat a nyomozás kezdete óta állítja: ártatlan, és tagadja, hogy annál a nyaralónál volt, amelyikből a kislány még tavaly május elején eltűnt.

A rendőrség - álláspontján változtatva - most úgy véli: elképzelhető, hogy a férfi igazat mond.

A nyomozók szerint lehetséges, hogy a szemtanúk összetévesztették Muratot az eltűnt kislány szülei, Kate és Gerry McCann egyik barátjával, David Payne-nel.

A rendőrök szerint nem kizárt, hogy a szemtanúk Payne-t, aki Madeleine után kutatott, miután szülei felfedezték eltűnését, később Muratként azonosították, a két férfi ugyanis nagyon hasonlít egymásra.

Robert Murat továbbra is azt állítja, hogy a kislány eltűnésének estéjén nem hagyta el édesanyja villáját, amely alig kétszáz méterre áll a nyáron McCannék által bérelt apartmantól.

A felesége felismerné?

A hasonlóság a két férfi között szinte teljesen értéktelenné teszi a szemtanúk vallomásait - mondta egy, a nyomozáshoz közel álló forrás.

Zavarba ejtő - folytatta -, hogy Payne saját felesége és két barátja is azok között volt, akik azt állították: Muratot látták McCannék apartmanja közelében azon az éjszakán.

Payne neje talán nem ismerte elég jól Muratot, de az ember azt gondolná, hogy a feleség felismeri saját férjét - fűzte hozzá a forrás.

Kate és Gerry McCann, Payne-ék, és öt másik barátjuk vett részt a balszerencsés portugáliai nyaraláson. A helyi rendőrség azt tervezi, hogy újra kihallgatja mindannyiukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×