Fidel Castro, a divatdiktátor

Infostart
2008. január 7. 20:16
A venezuelai elnök ismét tanúbizonyságát adta annak, hogy példaképének tekinti Fidel Castro kubai elnököt. Hugo Chavez egy, Naomi Campbell szupermodellnek adott interjúban ugyanis arról beszélt, hogy számára a divat terén is a gyengélkedő kubai vezető a példa.

Divatikonnak nevezte Fidel Castro kubai elnököt egy interjúban Hugo Chavez. A venezuelai vezetőt a szupermodell Naomi Campbell kérdezte a GQ magazin megbízásából.

A férfilap megbízásából vezető politikusokkal interjút készítő szépség első interjúalanya volt az ellentmondásos megítélésű venezuelai elnök, aki elmondta: véleménye szerint Fidel Castro a legjobban öltöző vezető.

"Uniformisa kifogástalan. Cipője fényes, szakálla elegáns" - jellemezte politikai példaképét Hugo Chavez.

A szókimondó, és az Egyesült Államokkal finoman szólva sem szimpatizáló venezuelai államfő megragadta az alkalmat, hogy "teljesen őrültnek" nevezze George Bush amerikai elnököt.

Hugo Chavez hozzátette: szerinte Diana walesi hercegnő győztesen jön ki egy Károly brit trónörökös jelenlegi feleségével, Camillával tett összehasonlításból.

"Kedvelem a herceget. Most ott van neki Camilla, az új nője. Nem túl vonzó, nem igaz?" - fejtette ki sajátos véleményét a venezuelai elnök.