Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A rendőrök még mindig a szülőket gyanúsítják az eltűnt kislány ügyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A portugál rendőrség továbbra is Kate és Gerry McCannt tartja felelősnek a Madeleine-ügyben. A helyi lapok szerint egy titkos nyomozati dosszié tartalma megerősíti, hogy a rendőrök továbbra is úgy gondolják: a szülők véletlenül ölték meg lányukat, majd megrendezték a gyerek \"eltűnését\".

A McCann házaspár ügyvédei szerint a kiszivárgott hírek nem hitelesek. A jogi képviselők azt is elmondták: nem számítottak rá, hogy a rendőrök tisztázzák Kate és Gerry McCannt, és megszüntetik gyanúsítotti státuszukat. Sőt: a nyomozók figyelmeztették a két szülőt, hogy akár húsz évig is gyanúsítottak maradhatnak.

McCannék ismerősei elárulták: a pár azért rendkívül csalódott lenne, ha kiderülne, hogy a Madeleine utáni nyomozást összefoglaló jelentésben valóban szerepel, hogy a rendőrség továbbra is őket gyanúsítja a kislány megölésével.

Pedig valószínű, hogy az információ hiteles: ezt jelzi, hogy az ügyészség négy hónap után sem vonja vissza a szülők ellen felhozott vádakat. Úgy látszik, McCannék hiába remélték, hogy a nyomozás hiányosságai miatt leváltott főkapitány helyére került Paulo Rebelo vezetésével új irányt vesz majd a kislány utáni kutatás.

A portugál Corriero Da Manha című lap szerint a dossziét pénteken kapta meg az ügyész, több más olyan irattal együtt, amelyben a nyomozók engedélyt kérnek Kate és Gerry McCann barátainak újbóli kihallgatására, akik a családdal együtt nyaraltak az ibériai országban, amikor Madeleine eltűnt.

A házaspár védelmét vezető ügyvéd, Edward Smethurst bejelentette: a család és a barátok továbbra is a rendőrség rendelkezésére állnak. A jogász hozzátette: mindeddig semmiféle tájékoztatást nem kaptak a jelentés, vagy az ügyhöz kapcsolódó bármely más dokumentum tartalmáról.

Vagy mindenki, vagy senki sem

Nem lélegezhet fel az ügy harmadik hivatalos gyanúsítottja, a brit származású, de hosszú ideje Portugáliában élő Robert Murat sem: az ellene felhozott vádakat sem vonták vissza. Hiába várták teház sokan, hogy a rendőrség tisztázza a férfit, nyolc hónappal azután, hogy a négyéves Madeleine McCannek nyoma veszett.

Szakértők szerint nem valószínű, hogy Murat tisztázódik: az ügyészség ugyanis nem bontja ketté a nyomozást, és tisztáz egy gyanúsítottat anélkül, hogy egy másikat ellen ne emelne hivatalosan is vádat, vagy ne mentené fel őt is.

Madeleine McCann szülei továbbra is meg vannak győződve arról, hogy kislányuk él, és, hogy Marokkóban tartják fogva: ezt vizsgálja most az általuk szeptemberben felbérelt magánnyomozó cég is.