eur:
395.01
usd:
370.83
bux:
65196.47
2024. április 19. péntek Emma

Öngyilkos lett a fegyőr, akinek szarkasztikus üzenetet hagytak a szökött rabok

Öngyilkosságot követett el az az amerikai börtönőr, akinek - egy hátrahagyott üzenetben - köszönetet mondott két szökésben lévő elítélt.

A 32 éves Otis Blunt és a 19 éves Jose Espinosa december 19-én szökött meg egy szigorúan őrzött New Jersey-i börtönből.

A két elítélt A remény rabjai című filmben látott módon, egy vastag drót és egy fémdarab segítségével ásott lyukat a cellából.

A két férfi szomszédos cellában volt a New Jersey-i börtönben. A rablással vádolt Otis Blunt először egy kis, 40 centiméteres lyukon átjutott az emberölés miatt vádolt, és 17 éves büntetését töltő Jose Espinosa cellájában, majd innen bújtak ki.

A két rab egy tíz méter magasságban lévő tetőre jutott ki, innen kellett leugraniuk ahhoz, hogy a szabadságot jelentő külvilágba kerüljenek.

Ahogy az 1994-es, Oscar-díjra is jelölt filmben a főszereplők, a két rab egy bikinis nőt ábrázoló poszterrel takarta el a rést még a szökésre készülve.

A két férfi párnákkal tömte ki ágyát, hogy az őröknek ne tűnjön fel, hogy nem alszanak.

"Köszönjük a börtönőrnek az eszközöket, amire szükségünk volt. Te egy igazi cimbora vagy. Kellemes ünnepeket" - ezt az üzenetet hagyták cellájukban, és a papírra egy mosolygós arcot is rajzoltak.

A levélben megemlített börtönőr holttestére otthonában bukkantak rá. A férfi agyonlőtte magát azon a napon, amikor meg kellett volna jelennie az ügyben nyomozó hatóság előtt.

A férfi a tervezett meghallgatás előtt együttműködött a nyomozókkal, akik semmivel nem vádolták meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×