eur:
395.01
usd:
370.99
bux:
65372.62
2024. április 19. péntek Emma

Hét gyermek halt meg az iskolában, amikor felrobbant a "játékszer"

Hét gyermek halt meg Elefántcsontpart egyik iskolájában, amikor felrobbant az a gránát, amellyel játszottak.

A detonációban hét gyermek meghalt, hét másik megsebesült, kettőjük állapota súlyos. A rendőrség tájékoztatása szerint a robbanás az ország északkeleti részén, Bondoukou város iskolájában történt.

A gyerekek két gránátot találtak az intézmény közelében. A település közel fekszik a márciusban befejeződött, a kormány és a lázadók között öt éven át tartó fegyveres konfliktus egykori frontvonalához.

Egy helyi egészségügyi dolgozó elmondta, hogy a két gránát egyikét az egyik fiú bevitte az iskolába, ahol kihúzta a csapszeget a szerkezetből. A detonáció ezután következett be.

Clement Assi hozzátette, hogy az életüket vesztő gyerekek életkora 4 és 15 év között volt.

A másik fiú hazavitte a gránátot, és megmutatta az édesapjának, aki átadta a fegyvert a rendőrségnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Erős negyedéven vannak túl a globális részvénypiacok, sokak szerint már régóta érik egy kisebb-nagyobb korrekció. Mégis, az egyre intenzívebben lángoló geopolitikai feszültségek és a makrogazdasági környezet kihívásai ellenére a Portfolio által megkérdezett szakértők szerint nincsenek kizárva az újabb csúcsdöntések. Nem fognak idén unatkozni a kötvénybefektetők sem, a forint pedig könnyen áttörheti a 400-as szintet az euróval szemben. A kötvényalapokat vásárlóknak így érdemes körültekintőnek lenniük, a devizás alapok kereslete pedig felélénkülhet. Megkérdeztük három alapkezelő szakértőit, hogyan értékelik a mostani piaci történéseket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×