Pornósztár lett a miniszter

Infostart
2008. január 2. 10:55
Elismerte Chua Soi Lek malajziai egészségügyi miniszter, hogy ő szerepel két, igen népszerűvé vált pornó DVD-n. A botrány miatt a tárcavezető lemondott.

Chua bocsánatot kért tettéért a kormányfőtől és pártja vezetőitől, valamint a családjától. Felesége és három gyermeke elfogadta a bocsánatkérést, közölte a miniszter, aki azt is bejelentette, hogy távozik a tárca éléről.

Az egyik felvétel majdnem egy óra hosszú, és - akárcsak a másik - egy hotelszobában vették fel, ipari kamerával. A DVD több példányát valakik "ott felejtették" a Johor állambeli Muar különböző pontjain, ahonnan bárki elvihette azokat.

A két DVD pillanatok alatt igen népszerű lett, és elterjedt egész Johorban, ahonnan Chua származik. A 60 éves politikust sokan felismerték, így nem volt sok értelme tagadni, hogy ő látható a felvételeken.

"A felvételen szereplő hölgy személyes jó barátom" - tette hozzá a tárcavezető, aki azt is hangsúlyozta, hogy nem ő készítette a felvételeket. "Nincs jelentősége annak, hogy ki készítette a felvételeket. Csak az a fontos, hogy a családom elfogadta a bocsánatkérésemet" - jelentette ki újságírók előtt Chua.

A pornóbotrány csak az utolsó azok sorában, amelyek megrázták Abdullah Badawi kormányát, amely a várakozások szerint hamarosan bejelenti az új választások időpontját.

A malajziai lapok egyelőre nem tudták kideríteni, melyik szállodában és mikor készületek a felvételek. Arra azonban emlékeztetnek, hogy Chua a vallási csoportok ellenkezése dacára támogatta ingyen óvszerek szétosztását, hogy ezáltal is csökkentsék a HIV-fertőzés veszélyét az országban.