Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ez volt 2007: szuperkoncertek és a túladagolt énekesnő - 3. rész

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Valódi mennyország volt a szórakoztatóipar kedvelőinek 2007 is, hiszen a Led Zeppelin visszatérésétől a látványos botrányokig (Britney Spears, Amy Winehouse és társaik), sztárválásokig (Paul McCartney és Heather Mills), a Diana emlékkoncertig rengeteg minden történt. Ezeket próbáljuk meg felidézni négyrészes összeállításunkban.

Nem szűkölködött nagyszabású eseményekben és botrányokban a szórakoztatóipar 2007-ben. Nehéz eldönteni, kinek az éve volt a tavalyi, hiszen az énekesnők közül a brit Amy Winehouse és az amerikai Britney Spears is botrányt botrányra halmozott.

Visszatért viszont (ha csak egy koncert erejéig is) a legendás Led Zeppelin és új lemezzel jelentkezett Prince, meglepően sikeres volt a kilencvenes évek fiúcsapata, a Take That is.

Íme, 2007 harmadik negyedéve, a teljesség igénye nélkül:

Július


Az új Wembley-stadionon a világ szeme, hiszen két nagyszabású koncertet is rendeznek: az egész világra kiterjedő, nagyszabású Live Earth londoni csúcspontja Madonna fellépése.

A másik nagy esemény a Diana walesi hercegnő halálának tizedik évfordulójára rendezett koncert, olyan fellépőkkel, mint Lily Allen, a Duran Duran és Elton John.

Botrányok, kiszivárgott videók és egyéb nyalánkságok után Kate Moss szupermodell és Pete Doherty, a Babyshambles énekese szakítanak.

Augusztus

Az év egyik nagy visszatérője, Prince megkezdi a londoni O2 Arénában esedékes koncertsorozatát. És szinte abba sem akarja hagyni...

Botrányok közepette ér véget a Spice Girls régiúj énekesnője, Mel B és a hollywoodi sztárszínész, Eddie Murphy kapcsolata, annak ellenére, hogy abból gyermek is születik. Kiderül, hogy a hölgy hozzámegy Stephen Belafontéhoz.

Amy Winehouse három napon keresztül dorbézol, majd túladagolással kórházba szállítják, ahol éppen csak sikerül megmenteni az életét. Pár nappal később a lesifotósok nagyobb örömére az énekesnő és férje szabályszerű utcai hajszát rendeznek a brit fővárosban.

Újabb Spice Girl szül gyermeket: ezúttal Emma Bunton a boldog kismama. A Foo Fighters és a Kasabian a hónap zenekarai, miközben Rihanna Umbrella című száma áll a slágerlisták élére, hogy aztán alig lehessen onnan letaszítani.

Az Arsenal Barcelonába igazolt francia labdarúgója, Thierry Henry bejelenti, hogy elválik feleségétől.

Szeptember


Csoda történik: Britney Spears fellép az MTV zenetelevízió Las Vegas-i díjkiosztóján. Nem történik csoda: a fellépés gyakorlatilag botrányba fullad a jól láthatóan szétesett énekesnő miatt.

Megkezdődik a jegyvásárlási őrület a Led Zeppelin tervezett, egy koncertre érvényes összeállása miatt. Több millióan próbálnak bejutni a 20 ezer főt befogadó O2 Arénába.

Az Oasis tagjának, Noel Gallaghernek fia születik, Lily Allen összejön a Chemical Brothers-ös Ed Simonnal.