A 2.0-ás politikus - az év internetes nyertesei IX.

Infostart
2007. december 31. 07:17
Itt az év vége, ami hagyományosan a különböző összegző összeállítások ideje is. A brit The Daily Telegraph segítségével mi is visszatekintünk az év legnagyobb internetes nyerteseire. A lap szerint nem vitás, hogy közéjük kell sorolni a brit konzervatív ellenzék fiatal vezérét, David Cameront is.

Egyre nagyobb előnnyel vezeti a népszerűségi listákat Nagy-Britanniában az ellenzéki Konzervatív Párt. A sikert nem utolsósorban a két éve elnöknek megválasztott David Cameronnak tulajdonítják az elemzők.

Az önmagát harcos környezetvédőnek és sportembernek (állítólag imád kerékpározni) valló 41 éves politikus ügyel arra, hogy nyilvánvalóvá tegye: igencsak figyel az internetes közösségre is.

Ennek egyik jele, hogy a legutóbbi pártkongresszuson David Cameron azzal lepte meg a küldötteket, hogy közölte: régóta várt beszédére készülve az egyik közösségi oldalon beütötte a nevét a keresőbe, hogy lássa, mi az emberek véleménye róla.

A konzervatív pártvezér olyan csoportokat talált, mint "David Cameron egy cukorfalat" (74 tag) és "Én lennék az egyetlen, aki nem bírja David Cameront?" (379 tag).

Még ha nem is biztos, hogy igaz a történet, akkor is jól mutatja, hogy David Cameron miként próbálja meg felépíteni a modern, hozzáértő politikus imidzsét.

Az egyre gyakrabban csak 2.0-ás politikusként definiált ellenzéki elnöknek ráadásul csak segít, hogy a technofóbnak tartott Gordon Brown kormányfő bevallottan nem nagyon ért az emberek nyelvén.