Kiszúrt a nagypapa Paris Hiltonnal

Infostart
2007. december 27. 20:03
Alaposan megjárta Paris Hilton, miután nagyapja, a milliárdos vállalkozó Barron Hilton a napokban bejelentette, hogy vagyona 97 százalékát jótékony célokra fordítja. Márpedig nem kevés pénzről van szó, hiszen a 80 éves volt szállodalánc-tulajdonos 2,3 milliárd dollár (415 milliárd forint) fölött rendelkezik.

Aligha kedveli különösebben botrányos életvitelükről elhíresült unokáit Barron Hilton. A milliárdos üzletember ennek idén karácsonykor tanújelét is adta, hiszen közölte az alighanem megdöbbent családdal, hogy 2,3 milliárd dolláros (415 milliárd forintos) vagyona 97 százalékát jótékony célokra ajánlja fel. A 80 éves üzletember a pénz nagy részét az általa elnökölt, édesapja nevét viselő Conrad N. Hilton Alapítványnak szánja.

A család leghírhedtebb tagja, Paris Hilton egyelőre nem kívánta kommentálni a bejelentést. A családot jól ismerő újságíró, Jerry Oppenheimer ugyanakkor rámutat arra, hogy a família számára felettébb kínos a botrányhősnő életvitele, amely szerintük beszennyezi a Hilton nevet.

A Hilton Alapítványt 1944-ben hozták létre, alapítója, Conrad Hilton 1979-ben hunyt el, és gyakorlatilag teljes vagyonát a szervezetre hagyta. Barron Hilton megtámadta a végrendeletet és évtizedes harccal sikerült bíróságon kívüli megegyezést kötni a vagyonról.

A szállodaláncot egyébként idén októberben 20 milliárd dollárért eladták a Blackstone csoportnak és a tervek szerint a család másik nagy ingatlanbefektetését, a világ legnagyobb kaszinóláncát, a Harrah's Entertainmentet is értékesítik 2008-ban.