Több száz új nyomon indulhatnak el az eltűnt kislány után nyomozó detektívek

Infostart
2007. december 26. 13:10
Több száz bejelentés érkezett a májusban eltűnt Madeleine McCann lehetséges hollétével kapcsolatban arra a telefonszámra, amelyet a négyéves kislány szülei hoztak létre. A McCann-házaspár levetítette a család tavalyi karácsonyán készült felvételeket.

347 telefonáló jelentkezett a Kate és Gerry McCann által életre hívott vonalon, és szolgáltak lehetséges hasznos információval a Portugáliából eltűnt brit kislány után nyomozó magándetektíveknek.

A telefonszámot a szülők annak a házivideónak a végén vetítették le, amelyet tavaly karácsonykor készítettek. A világszerte közzétett felvételeken látható, ahogy az izgatott Madeleine McCann kicsomagolja az ajándékokat a család rothley-i otthonában.

A telefonálók az információkat a család által felbérelt barcelonai magánnyomozócég munkatársainak mondták el, akik megvizsgálják a lehetséges új nyomokat, hogy megtalálják a négyéves kislányt.

Közben Madeleine édesapja, Gerry McCann internetes naplójában azt írta: a kislánynak nem kellene távol lenni a családjától karácsonykor.

"Az az ember, aki elvitte Madeleine-t, képes lenne véget vetni a szenvedésünknek, és könnyíthetne a lelkiismeretén azzal, hogy jó dolgot cselekszik" - írta a 39 éves férfi.

Közben Janet Kennedy, Kate McCann nagynénje elmondta, hogy a család sohasem fogja feladni a reményt, hogy a kislány épségben előkerül.