Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Diana sofőrje \"úgy vezetett, mint egy dühöngő őrült\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vakmerően vezetett Diana hercegnő sofőrje, Henri Paul - hangzott el a néhai walesi hercegnő halálát vizsgáló esküdtszék előtt.

A hercegnő barátjának, Dodi Fayednek a jachtján masszőzként dolgozó nő, Myriah Daniels az esküdtszék előtt elmondta: egyszer abban az autóban utazott, amelyet Henri Paul vezetett, és halálra volt rémülve a sofőr vakmerősége miatt.

Diana hercegnő és Dodi Fayed autókonvoja a párizsi repülőtérről tartott a francia főváros központjába, ám néhányan arról számoltak be, hogy lesifotósok üldözik őket - csak úgy, mint a végzetes estén.

"Azt hittem, meg fogok halni az autóban. Túl gyorsan és vakmerően vezetett, és hiába szóltam neki, hogy lassítson, nem tett semmit. Henri Paul kis híján megölt" - mondta a nő tanúvallomásában.

Myriah Daniels kiemelte: Henri Paul akkor is ilyen "őrülten vezetett", miután letértek az autópályáról, és nem lehetett látni, hogy bárki követné őket.

"Úgy vezetett, mint egy dühöngő őrült" - mondta a nő, aki attól félt, hogy az autó a padkához csapódik, és felborul, olyan vadul vezetett a sofőr.

Korábban a brit és a francia rendőrség is azt állapította meg, hogy Henri Paul tehető felelőssé az 1997-es balesetért, amelyben a hercegnő és Dodi Fayed mellett a sofőr is életét vesztette. A vizsgálatok szerint Henri Paul véralkoholszintje magasabb volt a megengedettnél, amikor autóba ült a francia fővárosban.