Késsel ment az iskolába a tízéves kislány

Infostart
2007. december 18. 20:40
Fegyverrel való visszaélés miatt letartóztattak egy tízéves amerikai diáklányt, aki egy húsvágó kést vitt be iskolájába, hogy azzal darabolja fel az ebédre szánt hússzeletet.

A kislány egy szelet steaket vitt ebédre az iskolába, uzsonnás csomagjában pedig egy kés is volt. A tanárok, amint meglátták, elvették tőle a vágószerszámot és értesítették a hatóságokat.

A rendőrök egy központba vitték a tízéves gyereket, ahol olyan fiatalokkal foglalkoznak, akik valószínűleg összeütközésbe kerülnének a törvénnyel.

"Nem használta helytelenül a kést, nem fenyegetett meg vele senkit, nem húzta elő és lóbálta azt. Semmi ilyesmit nem tett" - mondta a Marion County általános iskola szóvivője, Kevin Christian, aki hozzátette: nem számított, hogy a gyerek mire használta a vágóeszközt, nem volt más választásuk, mint kihívni a rendőröket.

"Amikor fegyver kerül az iskola területére, jelentenünk kell, és jelentjük is, mert nem akarunk kockáztatni" - közölte a szóvivő.

A kislányt oktatási intézmény területén elkövetett fegyverrel való visszaéléssel vádolják, és tíz napra felfüggesztették, addig nem mehet iskolába. Szülei nem nyilatkoztak az ügyben.