Elutasították a megbilincselt képviselő feljelentését

Infostart
2007. december 18. 15:21
Elutasította Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő rendőrök ellen tett feljelentését a Budapesti Nyomozóügyészség - közölte a független, korábban fideszes politikus ügyvédje. Futó Barnabás hozzátette: ügyfele az elutasítás ellen panasszal él.

Az országgyűlési képviselő ügyvédje az InfoRádióban elmondta: Lengyel Zoltán hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, könnyű testi sértés és jogellenes fogvatartás miatt tett feljelentést.

Az első kettőt bizonyítottság, utóbbit pedig bűncselekmény hiányában utasította el az ügyészség - jelentette ki Futó Barnabás.

Lengyel Zoltán mentelmi jogát október közepén függesztette fel az Országgyűlés hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés megalapozott gyanúja miatt.

Az akkor még fideszes országgyűlési képviselő gépkocsiját július 8-án éjjel állították meg a rendőrök az I. kerületben. Lengyel Zoltánnál nem voltak iratok, ezért elő akarták állítani, de ekkor a politikus - a rendőrök szerint - megpróbálta gépkocsijával elhagyni a helyszínt, amit a járőrök megakadályoztak.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást