A rendőrségnek segített a kislány elrablásával gyanúsított férfi

Infostart
2007. december 17. 21:20
Meglepő fejlemény állt be Madeleine McCann utáni nyomozásban, ugyanis kiderült: a négyéves brit kislány elrablásával gyanúsított férfi, Robert Murat segített a portugál rendőrségnek a tanúk kihallgatásában.

A 34 éves férfi volt a tolmács Madeleine McCann szülei barátainak rendőrségi kihallgatása során.

Robert Murat jogi képviselője megerősítette, hogy ügyfele valóban segített egy esetben a rendőrségnek. Kiemelte: a kislány eltűnésének estéjén Gerry és Kate McCann társaságával együtt vacsorázó nő, Fiona Payne anyjának, Dianne Websternek a kihallgatásán tolmácsolt a brit férfi a portugál rendőröknek, de más esetben nem segített.

A McCann család és a barátok dühösen reagáltak a hírre, ugyanis attól tartanak, hogy a férfi elferdítethette a tanú mondandóját arról, mit látott és tapasztalt a kislány eltűnésének estéjén.

Madeleine McCann május 3-án tűnt el, és a portugál rendőröknek szükségük volt valakire, aki segít nekik a brit tanúk kihallgatásában. Választásuk ekkor esett az évek óta Portugáliában élő Robert Muratra, akiből május 14-én lett hivatalosan is gyanúsított az ügyben.

A férfi végig tagadta, hogy köze lenne a kislány eltűnéséhez, és azt mondta, a kérdéses estét édesanyjával töltötte. Több szemtanú ugyanakkor állítja, hogy látta Robert Muratot röviddel Madeleine McCann eltűnése után.