A régi barátnő felfedi Diana hercegnő titkait

Infostart
2007. december 17. 07:51
Diana közeli barátnője, Lady Annabel Goldsmith eddig nem is részletekkel szolgálhat a néhai walesi hercegnő halálát vizsgáló esküdtszék előtt.

A 73 éves Lady Annabel Goldsmith-t is meghallgatják a Diana hercegnő halálát vizsgáló esküdtszék előtt. A néhai walesi hercegnő közeli barátnője arról árulhat részleteket, Diana valóban hozzá akart-e menni feleségül barátjához, Dodi Fayedhez.

Lady Annabel Goldsmith korábban azt állította, hogy felhívta Dianát egy nappal a végzetes baleset előtt, miután látta őt és Dodi Fayedet az újságok címlapjain.

"Ugye nem csináltál semmilyen butaságot, mint mondjuk a házasság?" - kérdezte a barátnő a telefonban.

"Annabell, úgy hiányzik nekem a házasság, mint egy pörsenés az arcomra" - válaszolta a hercegnő a 73 éves nő állítása szerint.

Diana hercegnő Lady Annabel Goldsmith-szel és lányával, Jemima Khannal is baráti viszonyt ápolt több éven keresztül.

Korábban az esküdtszék előtt az egyik híres párizsi ékszerüzletben dolgozó Emanuele Gobbo úgy nyilatkozott: egy előre gyártott gyűrűt vásárolt Diana hercegnőnek barátja, Dodi Fayed végzetes autóbalesetük előtt.

Az esküdtszék korábban áttekinthette Diana hercegnő és Dodi Fayed levelezését is. Ezekben a hercegnő a "világon a leginkább szeretett férfinak" nevezte barátját, aki "örömöt hozott" az életébe.

A vizsgálat során azt is megállapították, hogy Diana hercegnő nem volt állapotos a baleset idején,

Mohammed al-Fayed, Dodi édesapja meg van győződve arról, hogy fia és Diana korábban már eljegyezték egymást, és hogy a pár a brit titkosszolgálat által kivitelezett gyilkosság áldozata lett 1997 augusztusában.