A népszerűség átka: leitatták, hogy levághassák a lábát

Infostart
2007. december 14. 07:20
India déli részén a rendőrök hajtóvadászatot indítottak két férfi után, akiket azzal vádolnak, hogy megtámadtak egy hindu szent embert, levágták a jobb lábát, majd elmenekültek vele.

A nyolcvanéves idős férfi azt állította, hogy a lábának gyógyító ereje van. A megcsonkított áldozat jelenleg kórházban lábadozik.

A helyiek meggyőződése szerint a láb, ha megérintik, képes a lelki és testi betegségek gyógyítására. Emellett úgy vélik, hogy a szent ember rendelkezik a jövőbe látás képességével is.

A rendőrség tájékoztatása szerint az idős embert két idegen férfi kereste fel, akik egy egészségi problémával kapcsolatban kérték ki a tanácsát.

Néhány nap múlva a férfiak visszatértek, látszólag azért, hogy megköszönjék a szent ember segítségét.

Az idegenek arra kérték a gyógyítót, hogy igyon velük néhány pohárkával, amibe az bele is egyezett. A férfiak ezután egy elhagyatott helyre vitték az idős embert.

Amikor a férfi elvesztette az eszméletét az alkoholtól, támadói térdből levágták a jobb lábát.

A rendőrség közölte: az amputációt "brutális módon" végezték el. A támadók egy éles vadásztőrrel vágták le a lábat, majd magára hagyták az öregembert.

Az idős gyógyítót a helyiek találták meg, majd kórházba vitték, ennek köszönhető, hogy nem vérzett el.

"Mindig jó voltam másokkal, és bárkinek segítettem, aki hozzám fordult. Miért kellett ezt tenni velem?" - kérdezte a férfi, miután visszanyerte öntudatát.

A rendőrség szerint azért lophatták el a lábat, mert az idős férfi túl sok embernek mesélt állítólagos gyógyító erejéről. A hatóságok szerint a "tolvajok" hasznot akartak húzni a lábból, de a bosszú sem zárható ki.