Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rózsaszínben temetnek az ittas vezetők

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
"Amerika legkeményebb seriffje" úgy rendelkezett, hogy a felügyelete alá tartozó megyében az ittas vezetés miatt elítélteknek rózsaszín pólót kell hordaniuk, és nekik kell eltemetniük az alkoholizmus miatt elhunytakat.

Az Arizona államban lévő Maricopa megye rendőrfőnöke régóta ismert szokatlan büntetési módszereiről: az elítélteknek börtöncella helyett régi katonai sátrakban kell lakniuk és rózsaszín alsóneműt kell hordaniuk.

Legújabb ötletéről Joe Arpaio azt mondta: ez talán megfelelő figyelmeztetés lesz az emberek számára, hogy ne vezessenek ittasan, különben a rózsaszín temetési menetben találják magukat.

A formabontó szertartásokat az egyik helyi temetőben végzik, ahová a hajléktalan alkoholistákat szokták elhantolni.

Ezen a héten egyébként az ittas vezetés miatt elítéltek egy Phoenix-i utcát takarítottak, fekete-fehér csíkozású nadrágokban és rózsaszín pólókban, utóbbin a feliratok is egyértelművé tették, miért szorgoskodik viselője a furcsa szerelésben.

Tavaly az amerikai szövetségi államok közül Arizona a hatodik volt az alkohollal összefüggő közlekedési halálesetek számát tekintve, az 585 eset 15 százalékos növekedést jelentett 2005-höz képest.

Júniusban Arizona Amerika egyik legkeményebb törvényét léptette életbe az ittas vezetőkkel szemben, emelkedtek a bírságok, az először elítélteknek alkoholszondás indításgátlót építenek a járművébe, több kihágás után pedig legkevesebb 45 napos börtönbüntetést kell kiszabni. Az ittas vezetés miatt letartóztatott emberek fényképeit pedig kiteszik a megyei rendőrségek honlapjára.