eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Végzetes mandulaműtét: a kórház szerint nem hibáztak

Nem orvosi műhiba okozta annak a négyéves kisfiúnak a halálát, aki a közelmúltban egy mandulaműtét után halt meg - ezt állapította meg a Kaposi Mór Oktató Kórház belső vizsgálata. Azt azonban továbbra sem tudni, hogy miért halt meg a gyermek.

A gyermek halálát nem orvosi vagy ápolásszakmai hiányosság, mulasztás okozta - ezt állapította meg a kórház belső vizsgálata. A Kaposi Mór Oktató kórház közleménye szerint azt nem lehet tudni, hogy miért halt meg a négyéves kisfiú, azt további vizsgálatok deríthetik ki.

A közlemény szerint a kisfiú halála után a kórház teljes körű belső vizsgálatot rendelt el, amelynek keretében meghallgatták az orvosokat és ápolókat is. Arra keresték a választ, hogy a gyermek ellátása a szabályoknak megfelelően történt-e.

A vizsgálat megállapította, hogy tévesztés, mulasztás sem a műtétnél, sem azt követően nem történt.

A kórház közleményében kitért arra is, hogy az intézményben az elmúlt három évben több mint ezer mandulaműtétet végeztek, hasonló tragédia nélkül.

A kisfiút november 23-án műtötték meg, majd két nappal később hazaengedték. A kisfiú azonban nem evett és nem ivott, ezért a szülők másnap visszavitték.

A gyermek nem sokkal később, evés közben rosszul lett, leállt a légzése és a keringése, többször újraélesztették, ám végül meghalt.

Kiderül-e valami?

A tragikus eset után a kórház azonnal elrendelte a vizsgálatot, és az intézmény vezetése közölte: vállalják a felelősséget. Közben a szülők feljelentést tettek a rendőrségen, így a hatóságok is vizsgálatot indítottak.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: még várják az igazságügyi orvos szakértő véleményét az ügyben.

A család jogi képviselője az InfoRádiónak kifejtette: még nem kaptak semmilyen hivatalos vizsgálati eredményeket, ezért ők sem tudják, miért halt meg a kisfiú.

Bojkó Dóra hozzátette: a kártérítési igényről csak a felelősség tisztázása után döntenek.

A kórház saját hatáskörében eljárva erre az eredményre jutott, de ez csak egy adalék a teljes körű vizsgálathoz. A többit meglátjuk, ha minden vizsgálat elkészült. Akkor lehet eldönteni, hogy a kisfiú halálért ki és milyen mértékben tartozik felelősséggel - jelentette ki az ügyvéd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×