Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Végzetes mandulaműtét: a kórház szerint nem hibáztak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem orvosi műhiba okozta annak a négyéves kisfiúnak a halálát, aki a közelmúltban egy mandulaműtét után halt meg - ezt állapította meg a Kaposi Mór Oktató Kórház belső vizsgálata. Azt azonban továbbra sem tudni, hogy miért halt meg a gyermek.

A gyermek halálát nem orvosi vagy ápolásszakmai hiányosság, mulasztás okozta - ezt állapította meg a kórház belső vizsgálata. A Kaposi Mór Oktató kórház közleménye szerint azt nem lehet tudni, hogy miért halt meg a négyéves kisfiú, azt további vizsgálatok deríthetik ki.

A közlemény szerint a kisfiú halála után a kórház teljes körű belső vizsgálatot rendelt el, amelynek keretében meghallgatták az orvosokat és ápolókat is. Arra keresték a választ, hogy a gyermek ellátása a szabályoknak megfelelően történt-e.

A vizsgálat megállapította, hogy tévesztés, mulasztás sem a műtétnél, sem azt követően nem történt.

A kórház közleményében kitért arra is, hogy az intézményben az elmúlt három évben több mint ezer mandulaműtétet végeztek, hasonló tragédia nélkül.

A kisfiút november 23-án műtötték meg, majd két nappal később hazaengedték. A kisfiú azonban nem evett és nem ivott, ezért a szülők másnap visszavitték.

A gyermek nem sokkal később, evés közben rosszul lett, leállt a légzése és a keringése, többször újraélesztették, ám végül meghalt.

Kiderül-e valami?

A tragikus eset után a kórház azonnal elrendelte a vizsgálatot, és az intézmény vezetése közölte: vállalják a felelősséget. Közben a szülők feljelentést tettek a rendőrségen, így a hatóságok is vizsgálatot indítottak.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: még várják az igazságügyi orvos szakértő véleményét az ügyben.

A család jogi képviselője az InfoRádiónak kifejtette: még nem kaptak semmilyen hivatalos vizsgálati eredményeket, ezért ők sem tudják, miért halt meg a kisfiú.

Bojkó Dóra hozzátette: a kártérítési igényről csak a felelősség tisztázása után döntenek.

A kórház saját hatáskörében eljárva erre az eredményre jutott, de ez csak egy adalék a teljes körű vizsgálathoz. A többit meglátjuk, ha minden vizsgálat elkészült. Akkor lehet eldönteni, hogy a kisfiú halálért ki és milyen mértékben tartozik felelősséggel - jelentette ki az ügyvéd.