"Attól rettegtem, hogy bosszúból megerőszakolnak"

Infostart
2007. december 10. 20:40
Õreinek brutalitásától félt leginkább az a brit tanárnő, aki azért került börtönbe Szudánban, mert az osztálya Mohamednek nevezett el egy játékmackót.

Gillian Gibbons elmondta: rabsága alatt attól rettegett a legjobban, hogy az őrök megverik és megerőszakolják, hogy így tanítsák móresre az "istenkáromló fehér asszonyt".

A tanárnő beszámolt arról, mennyire sokkolták őt a börtönviszonyok, amikor november 25-én őrizetbe vették. A cellának nem volt plafonja, a padló tele rovarokkal, a sarokban patkányürülék, a szúnyogok pedig egész végig gyötörték.

"Pánikba estem és sírtam, képtelen voltam aludni. Rettegtem és fáztam, egész éjjel körbe-körbe járkáltam, hogy melegen tartsam magam. Úgy éreztem, hogy mindez valaki mással történik meg, őrültségnek tűnt, szürreális volt" - fogalmazott Gillian Gibbons.

Az 54 éves tanárnő hozzátette: úgy érezte, mintha tíz kamion ütötte volna el, amikor a vallási bíróság 15 napos börtönre ítélte.

Gillain Gibbons végül a brit diplomácia közbenjárására elnöki kegyelmet kapott, és december 4-én visszatérhetett az Egyesült Királyságba.