Pert nyert meztelen fotói miatt a hollywoodi sztár

Infostart
2007. december 8. 12:13
Kártérítést kell fizetnie két brit lapnak, amiért meztelen képeket közöltek Sienna Millerről. A képek egy forgatáson készültek, és nem kértek engedélyt a színésznőtől a publikálásukra.

A Sun és a News of the World című brit bulvárlapok októberben közölték a színésznőt meztelenül mutató felvételeket, amelyek egy forgatáson készültek. Sienna Miller azonban beperelte mind a két lapot - és nyert.

A döntés értelmében a lapok 37500 fontot és a perköltségeket kénytelenek kifizetni a Factory Girl és a Torta című filmek sztárjának, mert megsértették a személyiségi jogait.

A két lap kiadója "mellékbüntetésként" vállalta, hogy többé nem közlik a képeket, sőt, megsemmisítik az összes kópiát is.

Ezzel azonban az ügynek még nincs vége: Sienna Miller ugyanis beperelte a fotóst is, aki a képeket készítette. Ez a per a jövő hónapban kezdődik majd a meghallgatásokkal.

A fotók a "Hippie, Hippie Shake" forgatásán készültek; a film Richard Neville, az Oz című magazin szerkesztője emlékiratai alapján készül. A szerkesztőt 1971-ben bebörtönözték trágárság miatt.

Neville-t Cillian Murphy játssza, míg Miller a férfi barátnőjét, Louise Ferriert alakítja.