Teljes búcsút hirdetett a Vatikán

Infostart
2007. december 7. 06:40
Teljes búcsút ígér a pápa azoknak a katolikusoknak, akik 2008-ban ellátogatnak az egyik legfontosabb Mária-kegyhelyre, a franciaországi Lourdes-ba - jelentették be a Vatikánban.

A teljes búcsú azoknak jár, akik 2008. december 8-ig meglátogatják a kegyhelyet.

Lourdes-ban jövőre ünneplik annak 150. évfordulóját, hogy egy helyi parasztlánynak látomásaiban többször is megjelent Mária, és egy forrást mutatott neki egy közeli barlangban, amelynek vize csodálatos gyógyító erővel bír.

A katolikus egyház tanítása szerint azok, akik haláluk után nem kerülnek közvetlenül a mennybe, a purgatóriumba jutnak, ahol megtisztulnak bűneiktől. XVI. Benedek most lehetőséget ad elkerülni a szenvedéseket.

A "búcsú-akciótól" azt várja a Vatikán, hogy sok zarándokot vonz a kegyhelyekre, augusztusban ugyanezen okból indított charterjáratot Lourdes-ba.

Akkor azt tervezték, hogy francia, lengyel, spanyol és közel-keleti kegyhelyekre repülnek majd, de néhány mexikói úti célt is felvesznek a listára.

Azok a hívők se maradnak le a lehetőségről, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy Franciaországba utazzanak: búcsút nyernek a pápától akkor is, ha a Lourdes-i Madonnának ajánlott bármely kegyhelyen imádkoznak, valamikor február 2. és 11. között.

Azok is búcsút nyernek XVI. Benedektől, akik körülményeik, például súlyos betegségük miatt nem tudnak ellátogatni a kegyhelyekre.

A pápa a tervek szerint jövő szeptemberben vagy októberben utazik Lourdes-ba.