Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Isteneket idézett a tárgyalóterembe a bíró

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két hindu istent idézett maga elé egy indiai bíró egy húsz éve húzódó telekvita ügyében. Egyelőre nem lehet tudni, mi lesz az ítélet, hiszen az istenek még nem jelentek meg a bíróságon.

Először újsághirdetéseket adott fel Sunil Kumar Singh, az India Jharkhand tartományának egyik városában, Dhanbadban dolgozó bíró. Ebben azt kérte két népszerű hindu istenségtől, hogy személyesen jelenjenek meg egy tárgyaláson.

Az isteneket, Rámát és Hanumánt keddre hívta maga elé a bíró, hirdetésére azonban egyikük sem reagált.

Szing bíró azután kényszerült hirdetéseket feladni, hogy előzőleg az isteneknek kiküldött értesítő leveleit visszakapta, mivel nem volt rajtuk megfelelő címzés.

Szunil Kumar Szing egy olyan bíróságon dolgozik, ahol a legtöbb ügyet rövid idő alatt lezárják, az a vita azonban, amelynek kapcsán behívta az isteneket, immár két évtizede húzódik.

A felek egy 1,4 hektáros területért küzdenek, amelyen két templom áll: mindkettőt Ráma és Hanumán tiszteletére építették.

A pap, Manmohan Pathak azt állítja, a terület az ő tulajdona: nagyapjának azt még az ottani király adományozta, a helybeliek szerint azonban a telek a két istenségé.

Az ügyben először 1987-ben indult per, amelyben néhány évvel később a helybelieknek kedvező döntés született, ám Manmohan Pathak megtámadta azt, és a "gyorsan ítélő" bíróság elé vitte a vitát.

Az isteneket azért idézte be Szing bíró, mert az alperesek szerint ők a földterület jogos tulajdonosai, így nekik is joguk van felszólalni az ügyben.