Hároméves kislány ölte meg az öccsét

Infostart
2007. december 6. 08:10
Véletlenül megfojtotta féléves öccsét egy hároméves angol kislány, aki testvérére ült, miközben édesanyjuk az emeleten zuhanyzott.

A gyermekek anyja, a 33 éves Georgina Bartlett egy olyan kör alakú ülőkében hagyta kisfiát, amelyből nem tud kimászni, a peremen pedig játékok vannak, amelyekkel elfoglalhatja magát.

Amikor zuhanyzás után visszament a földszintre, azt látta, hogy hároméves lánya az ülőkén ül, öccse felett. Elzavarta onnan, és fel akarta ébreszteni a kisfiút, de nem tudta. Ezután felhívta a mentőket, a csecsemőt helikopterrel kórházba vitték, de ott csak a halál tényét tudták megállapítani.

A rendőrség vizsgálatot indított, de a nyomozók semmilyen gyanús körülményt nem találtak, megerősítették, hogy baleset történt. A kisfiú jól táplált, életkorának megfelelő fejlettségű volt.

A halottkém megállapította, hogy a még májusban történt tragédia miatt nem hibáztatható a kislány, hiszen nem foghatta fel, mit tesz.

"Nem várhatjuk el egy három és féléves kislánytól, hogy megértse, katasztrófát okozhat a cselekedete. Ráadásul szerette az öccsét, nem volt féltékeny rá" - tette hozzá.