Cipőfűzőjével akasztott fel magát egy kényszergyógykezelt Budapesten

InfoRádió / MTI
2007. december 6. 11:22
Öngyilkos lett egy emberölés miatt kényszergyógykezelt fogvatartott csütörtökre virradó éjjel a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. Az ügyben a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka vizsgálatot rendelt el.

Cipőfűzőjével akasztotta fel magát egy kényszergyógykezelt fogvatartott Budapesten. A csütörtök hajnalra virradóra történt eset az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet egyik mosdójában történt.

A tájékoztatás szerint az ápoló a folyamatos vízzubogásra lett figyelmes, rögtön riasztotta az ügyeletes orvost, aki a megállapította a halál beálltát. A rendőrség és a rendőrorvos szakértő helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka közölte: az eddigi vizsgálatok alapján nem volt jele annak, hogy az emberölés miatt kényszergyógykezelt öngyilkosságra készült volna.

Nem találtak búcsúlevelet, a betegtársaknak, illetve az intézet dolgozóinak sem tett említést arról, mire készül - mondta el Csere László, aki vizsgálatot rendelt el az ügyben.

A büntetés-végrehajtási szervezet mintegy 15.000 személyt tart fogva. Eddig ez évben, ezen az eseten kívül, négy öngyilkosság történt a büntetés-végrehajtási intézetekben.