Figyelmeztették Diana sofőrjét a végzetes út előtt

Infostart
2007. december 4. 08:14
Henri Pault figyelmeztették, hogy ne vigye el Diana hercegnőt és Dodi Al-Fayedet 1997. augusztus 31-én, de ő nem hallgatott a tanácsra - hangzott el a néhai walesi hercegnő halálát vizsgáló esküdtszék előtt zajló meghallgatásán.

Legutóbb Francois Tendil, a párizsi Ritz Hotel éjszakai biztonsági főnöke tett vallomást, aki elmondta: emlékeztette Henri Pault, hogy nem az ő dolga Diana és Dodi fuvarozása.

Henri Paul azonban részt vett annak a tervnek a kidolgozásában, amely a lesifotósok lerázását célozta, majd beült a Mercedes volánja mögé - néhány perccel később pedig nekihajtott az alagút pillérének. A balesetben a sofőr, Diana és Dodi is meghalt.

Végzetes terv

Francois Tendil szerint Henri Paul izgatott volt, de nem látszott rajta, hogy ittas lenne - a baleset után elvégzett vérvizsgálat határérték feletti alkoholszintet mutatott ki.

A férfi korábban a kint tolongó paparazzik miatt hívta fel főnökét, Henri Pault, aki már három órája nem volt szolgálatban, ennek ellenére visszatért a hotelbe. Ezután megbeszélte a testőrökkel és Dodi Al-Fayeddel, miképpen lehetne lerázni a fotósokat.

Azt találták ki, hogy Dodi állandó sofőrje maradjon az épület előtt csaliként, Henri Paul pedig elviszi őket a hátsó bejáraton keresztül.

Francois Tendil figyelmeztette főnökét, hogy ez nem az ő dolga, vannak a hotelnek sofőrei, de ezt Henri Paul válasz nélkül hagyta, majd elindult a végzetes útra.