Agyonszurkálták társukat a 13 éves gyerekek

Infostart
2007. december 3. 09:40
Nagy-Britanniában pénteken ismét fiatalkorúak ölték meg az egyik társukat. A fiú, miután leszúrták, vasárnap a kórházban belehalt a sérüléseibe. Londonban idén már több mint húsz gyermek lett gyilkosság áldozata.

A London külvárosában lévő Essex rendőrsége egy 13 és egy 14 éves gyermeket gyanúsít a szintnén 14 éves Jack Large meggyilkolásával. A fiatalok péntek este az utcán vitatkoztak össze, amelynek az lett a vége, hogy a fiú hátát és a fejét is megszúrta a másik két fiatal.

Nagy-Britanniában nem csak a gyermekekkel szemben, késsel, pisztollyal vagy más fegyverrel elkövetett gyilkosságok száma emelkedik, hanem a fiatalkorúak által elkövetett erőszakos bűncselekmények is egyre gyakrabban fordulnak elő.

Jack Large a szülei mellett halt meg vasárnap a kórházban. Az ügy kapcsán számos kritika éri a rendőrséget, a fiút ugyanis egy rendőrőrs közelében szúrták meg, az irodában azonban akkor senki sem volt. A rokonok azt állítják: a rendőrség nem tudta megvédeni a gyermeküket, és Jack még mindig élne, ha az őrs üzemelt volna.

A rendőrök azonban azzal védekeznek, hogy a létesítmény nem valódi rendőrőrs, mindössze a környékbeli kapitányságok számára nyújt adminisztratív segítséget.