"Nyolc hosszú év után az emberek ismét hihetnek majd a kormányukban"

Infostart
2007. november 29. 05:30
A közismerten demokrata párti érzelmű Barbra Streisand nyíltan is felvállalta, hogy a három esélyesnek tartott demokrata elnökjelölt aspiráns közül kit támogat. A színésznő Hillary Clinton mellett áll ki.

"Az Egyesült Államok elnökasszonya... Elképesztő gondolat. Valóban jelentős időket élünk, amikor egy nő lehetőségeinek nincsen határa" - indokolta Barbra Streisand, hogy az általa eddig (pénzzel is) támogatott három demokrata jelölt közül miért Hillary Clintont favorizálja.

"Hillary Clinton már eddig is bebizonyította nők generációinak, hogy a sikernek nincsen határa" - fogalmazott a színésznő.

Az Oscar-díjas művész döntése aligha meglepő, még akkor sem, ha korábban a demokrata jelöltek közül Hillary Clintonon kívül Barack Obamát és John Edwardsot is támogatta.

"Hillary a változás erőteljes hangja, most, hogy országunk fontos keresztúthoz érkezett. Vezetése alatt országunk világszerte visszanyeri az elveszített tiszteletet. Elsősorban a klímaváltozásra, az egészségbiztosításra és az erős gazdaság újjáépítésére akar koncentrálni. Nyolc hosszú év után az emberek ismét hihetnek majd a kormányukban" - hangsúlyozta Barbra Streisand.

Hillary Clinton közleményben köszönte meg az énekesnő támogatását: "Barbra az igazság, igazságosság és tisztesség védelmezésére használta hatalmas tehetségét. Sokra értékelem jelöltségembe fektetett bizalmát, miközben együtt dolgozunk nemzetünk irányvonalának megváltoztatásán".

Ahogy közeledik a jövőre esedékes elnökválasztás, az amerikai sztárok úgy állnak ki egyik, vagy másik politikus mellett. Kedden például az amerikai televíziós egyik legnagyobb csillaga, Oprah Winfrey tette le a voksát Hillary Clinton egyik legnagyobb demokrata riválisa, Barack Obama mellett.