Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Látta kedvese haláltusáját Diana hercegnő

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Még látta haldokló kedvesét Diana hercegnő, és minden bizonnyal tudatosult benne, hogy baleset érte őket, mielőtt elvesztette az eszméletét a párizsi Alma alagút pillérének ütközött, összeroncsolódott autóban fekve - mondta egy francia rendőrtiszt a bírósági meghallgatásán. A hadnagy Diana mellett volt a baleset után, vallomását most a hercegnő halálának körülményeit vizsgáló törvényszék előtt olvasták fel.

A francia Sebastien Dorzee rendőrhadnagyot gyalogosok intették le és tájékoztatták arról, hogy az Alma alagútban baleset történt.

A férfi vallomásában elmondta: már az is gondot okozott számára, hogy megközelítse az összetört autót, mert azt dühös fotósok vettek körül, akik még csak arra sem voltak képesek, hogy értesítsék a mentőket a történtekről; a kisujjukat sem mozdították, hogy segítsenek az áldozatokon.

Amikor Sebastien Dorzee-nak végre sikerült átverekednie magát az őt sértegető fotósok falán, látta, hogy az autó sofőrje, Henri Paul feje a kormányra csuklott, és minden bizonnyal halott.

Túlélte ugyanakkor a balesetet Diana testőre, Trevor Rees-Jones, aki, annak ellenére, hogy állkapcsa eltört, beszélni próbált - hangzott el a meghallgatáson.

Aztán Sebastien Dorzee meglátta az első és a hátsó ülés közti lábtérben fekvő szőke nőt, akiben rögtön felismerte a walesi hercegnőt.

"Vér csorgott az orrából és a szájából" - mondta a hadnagy, majd hozzátette: Diana homlokán egy nagy seb éktelenkedett.

Sebastien Dorzee közölte: abból a helyzetből, amelyben a hercegnő az autó padlóján feküdt, látta haláltusáját vívó kedvesét, Dodi al-Fayedet.

"Megmozdult, nyitva volt a szeme, idegen nyelven beszélt hozzám. Azt hiszem, azt mondta 'istenem', amikor látta, hogy a párja haldoklik" - emlékezett vissza a tragikus augusztusi estére a rendőrhadnagy.

"A fejét az autó eleje felé fordította, meglátta a sofőrt, és már tisztábban értette, mi történik vele. Izgatottá vált. Néhány másodperccel később rám pillantott, majd ismét lehajtotta a fejét és becsukta a szemeit" - magyarázta Sebastien Dorzee.

Hogy megpróbálja újra eszméletére téríteni a hercegnőt, a hadnagy behajolt az autóba, megtapintotta Diana arcát és ellenőrizte a pulzusát.

Aztán - árulta el Sebastien Dorzee - megpróbálta kiszabadítani az összeroncsolódott autóból a két ülés közé szorult hercegnőt, miközben tíz-tizenkét "elképesztően agresszív" fotós keringett a kocsi körül.

A hadnagy elmondta: amint megérkezett a rendőri erősítés, a fotósok egy része kereked oldott. A vizsgálat folytatódik.