Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Felrobbanó mobiltelefon ölt meg egy férfit?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy felrobbanó mobiltelefon-akkumulátor okozhatta egy dél-koreai férfi halálát. A gyártó cég szerint azonban nagyon valószínűtlen, hogy ez történt.

A 33 éves, kőbányában dolgozó dél-koreai férfira munkatársa talált rá, amint a földön feküdt, és az orrából folyt a vér. A férfi mellett ott volt a mobiltelefonja is, amely lángolt.

A munkatárs eloltotta a tüzet, majd értesítette a mentőket, ám a férfi belehalt sérüléseibe.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a felrobbanó mobiltelefon okozhatta a munkás halálát, ám a nyomozás lezárultáig bővebbet nem kívántak közölni.

A 33 éves férfi boncolását végző orvos is hasonló véleményt fogalmazott meg.

"Égéshez hasonló sérüléseket szenvedett mellkasának bal oldalán, a bordái és gerince eltört. Gyanítható, hogy egy robbanás okozta nyomás károsította a szívét és a tüdejét, és ez vezetett a halálához" - emelte ki Kim Hoon.

A telefont egy dél-koreai vállalat, a világ ötödik legnagyobb mobiltelefon-gyártó cége készítette.

A társaság annyit elismert, hogy a készülék ott volt a baleset idején, de arra egyelőre nem reagáltak, hogy az okozhatta-e a férfi halálát.

A cég egyik vezetője hozzátette: lehetetlen, hogy halálos robbanás történt.

Júliusban a kínai sajtó arról számolt be, hogy egy 22 éves férfi mellényzsebében robbant fel telefonja, és a férfi belehalt a sérülésekbe.

Egy új-zélandi férfi is azt állította, hogy telefonja töltés közben robbant fel, de ő nem sérült meg, mert éppen nem tartózkodott a szobában. A készüléket gyártó cég jelezte, hogy kivizsgálja az esetet.