eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Felrobbanó mobiltelefon ölt meg egy férfit?

Egy felrobbanó mobiltelefon-akkumulátor okozhatta egy dél-koreai férfi halálát. A gyártó cég szerint azonban nagyon valószínűtlen, hogy ez történt.

A 33 éves, kőbányában dolgozó dél-koreai férfira munkatársa talált rá, amint a földön feküdt, és az orrából folyt a vér. A férfi mellett ott volt a mobiltelefonja is, amely lángolt.

A munkatárs eloltotta a tüzet, majd értesítette a mentőket, ám a férfi belehalt sérüléseibe.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a felrobbanó mobiltelefon okozhatta a munkás halálát, ám a nyomozás lezárultáig bővebbet nem kívántak közölni.

A 33 éves férfi boncolását végző orvos is hasonló véleményt fogalmazott meg.

"Égéshez hasonló sérüléseket szenvedett mellkasának bal oldalán, a bordái és gerince eltört. Gyanítható, hogy egy robbanás okozta nyomás károsította a szívét és a tüdejét, és ez vezetett a halálához" - emelte ki Kim Hoon.

A telefont egy dél-koreai vállalat, a világ ötödik legnagyobb mobiltelefon-gyártó cége készítette.

A társaság annyit elismert, hogy a készülék ott volt a baleset idején, de arra egyelőre nem reagáltak, hogy az okozhatta-e a férfi halálát.

A cég egyik vezetője hozzátette: lehetetlen, hogy halálos robbanás történt.

Júliusban a kínai sajtó arról számolt be, hogy egy 22 éves férfi mellényzsebében robbant fel telefonja, és a férfi belehalt a sérülésekbe.

Egy új-zélandi férfi is azt állította, hogy telefonja töltés közben robbant fel, de ő nem sérült meg, mert éppen nem tartózkodott a szobában. A készüléket gyártó cég jelezte, hogy kivizsgálja az esetet.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×