Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Önvédelem vagy hidegvérű gyilkosság? - a bíróság dönt az 53 éves családapáról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy 17 éves fiú lelövéséért kell bíróság elé állnia egy 53 éves családapának, John White-nak az Egyesült Államokban.

John White 21 éven át aszfaltozó brigádvezetőként dolgozott, és hajnali fél négykor kelt, hogy elegendő pénzt keressen családjának.

A fekete bőrű férfi azt tervezte, hogy Long Islandre költöznek, ám álmai hamar szertefoszlottak, miután egy 17 éves fiú meggyilkolásával vádolják.

Az 53 éves férfi ügyvédje, Paul Gianelli a tárgyaláson azt mondta: ügyfele véletlenül lőtte le a 17 éves Daniel Cicciarót 2006 augusztusában, miután az zaklatta és kigúnyolta a fiát. Az ügyvéd hozzátette: több részeg fiatal ment John White otthonához, és ő csak meg akarta védeni a házát.

"Egy ez csőcselék volt, egy lincselő csőcselék" - mondta az ügyvéd az öt fős csoportról, akik a férfi 19 éves fiát, Aaron White-ot keresték.

A 17 éves Daniel Cicciaro és társai azért akartak elégtételt venni a fiún, mert az hallották egy buliban, hogy bántalmazott egy 15 éves fehér lányt.

Az ügyész azonban kiemelte: John White keltette a feszültséget, miután elővett egy fegyvert. Hozzátette: akkor járt volna el helyesen, ha kihívja a rendőrséget a részeg fiatalokhoz, ám ehelyett ő lelőtte a 17 éves fiút.

John White ügyvédje hangsúlyozta: ez az ügy egy olyan emberről szól, aki annak módját kereste, hogy megvédhesse családját.

Az ügyész, James Chalifoux azonban kiemelte: a per alapja nem az, hogy egy fekete család nem tud beilleszkedni egy fehér környéken, hanem egy gyilkosság.

A tárgyaláson tanúskodott az a rendőr, aki kiérkezett a tavalyi esethez, és kiemelte. John White neki beismerte a gyilkosságot.