Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A világ legtehetségesebb művészei - hallgassa meg őket!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kiválasztotta a zsűri a BBC tehetségkutató műsorának húsz elődöntősét. A fiatal zenészek és énekesek a világ 88 országából jelentkeztek a megmérettetésre, van közöttük szingapúri, tanzániai, kenyai, szerb és izlandi is.

A Next Big Thing 2006 című tehetségkutató műsorba alig ezren jelentkeztek, idén már sokkal nagyobb volt az érdeklődés, hiszen több mint kétezren próbáltak szerencsét a BBC produkciójában.

A zsűri hétfőn kiválasztotta azt a húsz legtehetségesebb fiatal énekest és együttest, akik között ott van a litván Axis, a tanzániai Beatrice Moses, a brazil Instiga, az amerikai Noam Faingolt Orchestra, az orosz Stereoptera és a szingapúri Wicked Aura.

Anoushka Shankar, a világhírű indiai szitárművész, Ravi Shankar lánya is tagja a zsűrinek; bevallotta, meglepte, hogy ennyi nagyszerű zenét játszó tehetséget hall.

A döntnökök között van még az amerikai énekesnő, Tori Amos, a soul-sztár, Omar és az indiai ütőhangszeres Talvin Singh is.

A William Orbit producer vezette zsűri tagja még Tahita Bulmer a New Young Pony Club nevű indie zenekarból, valamint az ugyancsak producerként dolgozó Nile Rodgers, aki olyan zenészekkel, énekesekkel dolgozott együtt, mint David Bowie, Madonna vagy Britney Spears.

A húsz kiválasztott közül öt kerülhet be a tehetségkutató döntőjébe, amelyet közvetít majd a BBC is.

A győztes végül háromezer ember előtt, élőben lép majd fel a londoni O2 arenában a BBC World Service indulásának 75. évfordulójára szervezett ünnepségen.

A tavalyi győztes, az örmény Silva hazájában is sikeres lett, sőt, felléphetett a Los Angeles-i Hollywood Bowlon is.

A dalokat Ön is meghallgathatja itt. A zsűri tagjai döntésükhöz az oldal hozzászólóinak véleményét is figyelembe veszik majd.