eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A világ legtehetségesebb művészei - hallgassa meg őket!

Kiválasztotta a zsűri a BBC tehetségkutató műsorának húsz elődöntősét. A fiatal zenészek és énekesek a világ 88 országából jelentkeztek a megmérettetésre, van közöttük szingapúri, tanzániai, kenyai, szerb és izlandi is.

A Next Big Thing 2006 című tehetségkutató műsorba alig ezren jelentkeztek, idén már sokkal nagyobb volt az érdeklődés, hiszen több mint kétezren próbáltak szerencsét a BBC produkciójában.

A zsűri hétfőn kiválasztotta azt a húsz legtehetségesebb fiatal énekest és együttest, akik között ott van a litván Axis, a tanzániai Beatrice Moses, a brazil Instiga, az amerikai Noam Faingolt Orchestra, az orosz Stereoptera és a szingapúri Wicked Aura.

Anoushka Shankar, a világhírű indiai szitárművész, Ravi Shankar lánya is tagja a zsűrinek; bevallotta, meglepte, hogy ennyi nagyszerű zenét játszó tehetséget hall.

A döntnökök között van még az amerikai énekesnő, Tori Amos, a soul-sztár, Omar és az indiai ütőhangszeres Talvin Singh is.

A William Orbit producer vezette zsűri tagja még Tahita Bulmer a New Young Pony Club nevű indie zenekarból, valamint az ugyancsak producerként dolgozó Nile Rodgers, aki olyan zenészekkel, énekesekkel dolgozott együtt, mint David Bowie, Madonna vagy Britney Spears.

A húsz kiválasztott közül öt kerülhet be a tehetségkutató döntőjébe, amelyet közvetít majd a BBC is.

A győztes végül háromezer ember előtt, élőben lép majd fel a londoni O2 arenában a BBC World Service indulásának 75. évfordulójára szervezett ünnepségen.

A tavalyi győztes, az örmény Silva hazájában is sikeres lett, sőt, felléphetett a Los Angeles-i Hollywood Bowlon is.

A dalokat Ön is meghallgathatja itt. A zsűri tagjai döntésükhöz az oldal hozzászólóinak véleményét is figyelembe veszik majd.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×