Borzalmas kínzás 13 éven keresztül

Infostart
2007. november 27. 09:56
Egész Vietnamot felháborította annak a cselédlánynak az esete, akit foglalkoztatói 13 éven keresztül gátlástalanul kihasználtak és vertek, az állami bürokrácia asszisztálása mellett.

A 24 éves Nguyen Thi Binh egy Hanoiban lévő étkezdében dolgozott, ahol a tulajdonos házaspár elektromos kábelekkel, evőpálcikákkal és kombinált fogókkal kínozta őt. Éjszakánként mindössze három órát aludhatott, és fizetést sem kapott a munkájáért.

Ha a lány nem fejezte be időben a takarítást és a többi házimunkát, gazdasszonya ütötte-rúgta, a hidegben meztelenül térdeltette. A lány testének 37 százalékát borítják forradások.

Nguyen Thi Binh szenvedése akkor kezdődött, amikor 11 éves korában az anyja Kínába ment férjhez, őt pedig a sorsára hagyta. Balsorsának végül egy 70 éves nő vetett véget, aki egy Hanoi melletti farmra juttatta.

A megmentő beszámolt arról, hogy korábban háromszor is értesítette a rendőrséget a lány szenvedéseiről, de a hatóság nem tett semmit.

A házaspár kezdetben tagadta a vádakat, de később mindent elismertek, jelenleg mindketten előzetes letartóztatásban vannak. Ha elítélik őket, akár 18 évet is kaphatnak.

Az eset nagy felháborodást váltott ki, különösen a hatóságok tehetetlensége miatt. Néhány hivatalnokot elbocsátottak.

Vietnamban csak az utóbbi években kezdődött vita a háztartási erőszakról.

A délkelet-ázsiai ország társadalmát hagyományosan a férfiak dominálják, a vidékről származó fiatal lányok pedig gyakran szinte éhbérért dolgoznak cselédként.