A szándékosan elgázolt lány drámai szavai: "A fejem az autó alatt volt"

Infostart
2007. november 27. 08:20
Folytatódott annak a brit férfinak, Levi Bellfieldnek a tárgyalása, aki a vád szerint 2001 és 2004 között két fiatal nőt agyonvert, két másikat súlyosan bántalmazott, egyet pedig megpróbált elrabolni.

A londoni bíróságon tanúként hallgatták meg a támadások egyik túlélőjét, Kate Sheedy-t. A 21 éves lány barátaival szórakozott, majd hazafelé tartott, amikor a férfi kiszúrta magának, felbőgette a motort autójában, és megpróbálta elgázolni.

"A földre zuhantam, hason feküdtem az úton. A kocsi azonban ekkor sem állt meg, és egyenesen nekem hajtott" - mondta Kate Sheedy.

"A fejem az autó alatt volt, de a lábaim kilógtak. Egyszer csak az első kerék hajtott át fölöttem, hirtelen lefékezett az autó, majd az ellenkező irányba indult el, így ismét áthajtott a felettem" - közölte a bíróságon a 21 éves lány a három évvel ezelőtti esetre emlékezve.

A lány először anyját hívta fel a gázolás után, és elmondta, hogy haldoklik, majd volt még annyi ereje, hogy értesítse a mentőket.

Kate Sheedy mája súlyosan megsérült, emiatt a lány életveszélyes állapotban volt hosszú ideig. A szerv még most sem működik megfelelően.

A 21 éves lány felépülése egy évet vett igénybe, és elkezdhette egyetemi tanulmányait.

A vádlott, Levi Bellfield továbbra is tagadja a gyilkossági kísérletet.