Most megtudhatja, milyen a tökéletes mosoly

Infostart
2007. november 26. 20:10
Tökéletes mosolyt akar? Kérjen tanácsot azoktól a kutatóktól, akik kidolgozták a legszebb nevetés kritériumait. Ezekből kiderül az is, hogy nem jó, ha a fogak túl fehérek.

Egy észak-amerikai fogászati központ kutatói a tökéletes mosoly kritériumainak meghatározásakor olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a fogak hossza és szélessége, görbesége, és a száj szélessége.

Bár a fog színe is fontos - Hollywoodban pedig egyenesen elengedhetetlenek a vakító fehérség
-, sőt, talán ez az első, amelyet egy másik ember megnéz a mosolyunkon, a legtöbb embernek mégsem állnak jól a vakítóan fehér fogak - állapították meg.

A fehéren világító mosoly ugyanis elveheti a szem fehér fényét, így az összhatás nem lesz tökéletes. Sokan ennek ellenére rendszeresen fehérítik a fogukat.

Az összeállítás készítői szerint a tökéletes mosolyhoz hozzátartozik az is, hogy a száj szélessége legalább a fele legyen az arc szélességének, az alsó és a felső ajkaknak pedig az arc függőleges középvonalára szimmetrikusaknak kell lenniük.

Hogy elkerüljük a lovakéhoz hasonló mosolyt, fontos, az is, hogy az ínyünk ne látszódjon ki túlságosan, miközben nevetünk.