Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Drámai fordulat a magyar horrorházban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Emberölés miatt indított eljárást a rendőrség az ellen az asszony és férje ellen, akik azt állították, hogy otthonszülést követően kandallóba dobták gyereküket. A rendőrség a nyomozás során a sülysápi családi ház mellett elásva találta meg az újszülött holttestét. A nyomozók ezen kívül a ház pincéjében is egy gyermek maradványaira bukkantak.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: az asszony a lakásán szülte meg a gyermeket, majd sokkos állapotban került a kórházba.

"A kezelés során merült fel az az információ, hogy amikor elégették a véres törülközőket, holmikat, akkor esetleg a kályhába kerülhetett a csecsemő is. Mivel ezt kétkedve fogadtuk, a férjet is eljárás alá vontuk, majd múlt héten csütörtökön hazugságvizsgáló segítségével kérdeztük ki" - mondta el Csapi Balázs.

A férfi poligráfos vizsgálaton adott reakciói miatt a rendőrség pénteken kutatást indított a pár házában és annak környékén. "A ház háta mögötti búzatáblán megtaláltuk egy fiúgyermek holttestét, a pincében pedig egy szemeteszsákban is emberi csontokat találtunk" - mondta el a Pest megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője.

Pénteken megtartották az igazságügyi boncolást is. Kiderült, hogy a búzatáblában talált fiú teljesen fejlett, érett csecsemő volt, akit megfojtottak. "A másik holttest maradványairól annyit tudunk mondani, hogy 9-10 holdhónapos fejlettségnek megfelelő állapot. A csontok körülbelül egy évesek" - tette hozzá Csapi Balázs.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság alosztály-vezetője közölte: a férj állítja, hogy ő nem bántotta a gyermeket, ő csak elásta a holttestet. A pár nem tudta megmagyarázni a történteket. A családban három fiú- és egy lánygyermek van és több gyereket már nem akartak.

Hanganyag: Kálló Izabella