Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az átvágott torkú diáklány titokzatos üzenete: "AF"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elsőszámú gyanúsított szerint a haldokló Meredith Kercher utolsó szavaival elárulta neki gyilkosa nevét. Rudy Hermann Guede ügyvédei szerint a meggyilkolt diáklány az "AF" kezdőbetűket suttogta.

Az elsőszámú gyanúsított védői szerint a brutális módon meggyilkolt Meredith Kercher utolsó szavaival megnevezte gyilkosát.

Az elefántcsontparti-olasz kettős állampolgár Rudy Guedét kedden vették őrizetbe Németországban, jelenleg zajlik a kiadatási eljárás, amelynek végeztével minden bizonnyal Olaszországba viszik.

A korábban kiszivárgott információk szerint a férfi elismerte, hogy Meredith Kercher albérletében volt a gyilkosság idején, de fájt a hasa, ezért a fürdőszobában tartózkodott, amikor hallotta a lány sikolyát.

Néhány pillanattal később dulakodott a lány gyilkosával - akiről nem tudott pontos személyleírást adni -, majd pánikba esett és elmenekült - így szól Rudy Guede sztorija.

"Meredith Kercher megnevezte gyilkosát, miközben élete lángja lassan kihunyt" - fogalmazott (kissé talán patetikusan) a férfi ügyvédje. "Védekezésünk középpontjában is az áll majd, hogy Rudy hallotta Meredith utolsó szavait" - tette hozzá Walter Biscotti. Az ügyvéd hozzátette: "Azért gyanúsítják ügyfelemet, mert fekete a bőre".

A férfi véres ujjlenyomatát korábban már megtalálták azon a párnán, amely Meredith Kercher holtteste alatt volt, most pedig egy fogkefén lelték fel a DNS-ét, a lány szobájában.

Rudy Guede egyik ügyvédje ezzel összefüggésben közölte: a felfedezés nem mond ellen a védence által elmondottaknak, hiszen azt elismerte, hogy járt az albérletben; azt pedig nem állítja senki sem, hogy a szex közben erőszak történt.

Az Erasmus-program keretében Perugiában tanuló angol Meredith Kercher holttestére november 2-án találtak rá, torkát félig átvágták.

Az ügyben Rudy Guedén keresztül jelenleg két másik gyanúsított van, a lány lakótársa, az amerikai Amanda Knox, és annak olasz barátja Raffaele Sollecito.