Tinédzser lányok vérfagyasztó 40 perce a cápák között

Infostart
2007. november 23. 20:10
Ausztráliában negyven percen át állt tehetetlenül egy hajóroncs vízből alig kiemelkedő darabján két fiatal lány, miközben cápák keringtek körülöttük.

A lányok eddig rendszeresen kiúsztak a roncshoz. Amikor elérték az elsüllyedt hajót, felmásztak a vízből kiálló darabra.

Már készültek visszaugrani a tengerbe, amikor megpillantottak egy cápát, amelyhez később egy másik, az elsőnél is nagyobb ragadozó csatlakozott.

Tisztán láttuk őket, és arra gondoltunk, ha elveszítjük az egyensúlyunkat és beleesünk a tengerbe, akkor elevenen felfalnak minket - mondta Caitlin Robinson.

A roncs mindössze ötven méterre van a Byron-öböl fő strandjától. Egy szörföző hallotta meg a lányok kiabálását, és megpróbálta kimenteni őket, de akkor az egyik cápa elkezdett felé úszni. A férfi kénytelen volt visszavitorlázni a partra, ahol segítséget kért.

A lányok nagyon rémültek voltak, sírtak, egymást fogták, hogy le ne zuhanjanak a köröző cápák közé.

Caitilin Robinson elmondta, hogy a legrosszabbra gondoltak, és úgy érezték magukat, mintha a semmi közepén ragadtak volna. Eközben a dagály miatt egyre emelkedett a tenger.

A lányokat végül negyven perc múlva a helyszínre csónakkal kiérkező életmentők vitték a partra.

Steven Leahy, aki az északi régió életmentőit fogja össze, azt mondta, hogy a Byron-öbölből az elmúlt hat hónapban 32 cápaészlelést jelentettek, és egy támadás is történt.

Közölte: a többi között nagy fehér cápák, tigriscápák, makó cápák és bikacápák is voltak.

A víz még meleg, a part közelében sok a prédául szolgáló hal és a bálnák is most vonulnak borjaikkal. Mindez vonzza a cápákat - mondta Steven Leahy.