eur:
393.97
usd:
369.38
bux:
65756.88
2024. április 23. kedd Béla

"Én vagyok a tökéletes bűnös?"

Folytatódik a nyomozás az olaszországi Perugiában meggyilkolt brit diáklány ügyében. Az eset egy korábbi gyanúsítottja, a kongói származású Diya Lumumba szerint az áldozat lakótársa - akit ugyancsak letartóztattak -, azért keverte bele őt az emberölési ügybe, mert színes bőrű.

A kongói származású férfit azután tartóztatták le, hogy a rendőrök megtalálták az áldozat holttestét. Vele együtt őrizetbe vették a meggyilkolt lány amerikai lakótársát, Amanda Knoxot, és annak olasz barátját, Raffaele Sollecitót.

Diya Lumumbát kedden szabadon engedték, miután a nyomozók nem találták meg se az ujjlenyomatait, se a DNS-ét a gyilkosság helyszínén.

Elfogtak azonban egy újabb gyanúsítottat, az elefántcsontparti származású, de gyerekkora óta Olaszországban élő Rudy Herman Guedét, akinek nyomait megtalálták a lakásban.

"Miért gyanúsított engem Amanda?" - tette fel a kérdést Diya Lumumba, aki nem érti, miért vallotta Amanda Knox, hogy a férfi Meredith Kercher halálakor a lány hálószobájában volt.

"Nem hiszem, hogy valaha meg tudok neki bocsátani" - tette hozzá a férfi, aki egy bárt vezet Perugiában.

"Még mindig nem értem, hogyan keveredhettem bele. Azért, mert fekete vagyok? Mert én vagyok a tökéletes bűnös?" - háborgott a férfi.

Az áldozat lakótársa és annak barátja továbbra is letartóztatásban van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×