eur:
392.84
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Tragédia a tengerparton: a hullám berántotta a kisfiút, akit szülei fotóztak

Egy spanyolországi nyaralóhelyen vízbe fulladt egy brit férfi és ötéves kisfia. A gyereket egy hatalmas hullám sodorta a tengerbe.

A 34 éves Symon Howlett és felesége, Debbie egy sziklánál fotózta két fiát, amikor a hullám kicsapott. A férfinak nagyobbik fiát, a kilencéves Tomot sikerült kimentenie.

A férfi és ötéves kisfia holttestét a szerencsétlenség után negyven perccel emelte ki a spanyol parti őrség. A helikopter személyzete a parttól csaknem egy kilométerre találta meg őket.

Symon Howlettet és fiát, Jayt egy közeli búvárcentrum vezetője megpróbálta kimenteni a vízből de nem járt sikerrel.

Erős szél fújt, és a tenger igencsak viharos volt. A szikla pompás hely a fényképkészítéshez, de nem ilyen időjárási körülmények között - mondta Ezequiel Mizrahi.

Hasonló baleset történt októberben

Egy hónappal ezelőtt Portugáliában nyaraló britekkel történt hasonló tragédia, akkor négy felnőtt halt meg, miközben gyermekeiket mentették az Atlanti-óceánból.

A brit gyerekek egy német kisfiúval játszottak a vízben, amikor a baj történt. A szülők a vízbe vetették magukat, hogy kihúzzák gyermekeiket, majd egy barátjuk is a segítségükre sietett.

A két brit szülőt és barátjukat elsodorta az áramlat és vízbe fulladtak, a gyermekét kimentő német apa pedig szívrohamban vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

Az Airbus gyengébb első negyedévi pénzügyi teljesítményről számolt be. A cég 577 millió eurós korrigált üzemi eredményt ért el, ami 25 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan a bevétel 12,83 milliárd eurót tett ki. Ez elmarad az elemzők által várt 789 millió eurós működési nyereségtől.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×