Tragédia a tengerparton: a hullám berántotta a kisfiút, akit szülei fotóztak

Infostart
2007. november 22. 08:00
Egy spanyolországi nyaralóhelyen vízbe fulladt egy brit férfi és ötéves kisfia. A gyereket egy hatalmas hullám sodorta a tengerbe.

A 34 éves Symon Howlett és felesége, Debbie egy sziklánál fotózta két fiát, amikor a hullám kicsapott. A férfinak nagyobbik fiát, a kilencéves Tomot sikerült kimentenie.

A férfi és ötéves kisfia holttestét a szerencsétlenség után negyven perccel emelte ki a spanyol parti őrség. A helikopter személyzete a parttól csaknem egy kilométerre találta meg őket.

Symon Howlettet és fiát, Jayt egy közeli búvárcentrum vezetője megpróbálta kimenteni a vízből de nem járt sikerrel.

Erős szél fújt, és a tenger igencsak viharos volt. A szikla pompás hely a fényképkészítéshez, de nem ilyen időjárási körülmények között - mondta Ezequiel Mizrahi.

Hasonló baleset történt októberben

Egy hónappal ezelőtt Portugáliában nyaraló britekkel történt hasonló tragédia, akkor négy felnőtt halt meg, miközben gyermekeiket mentették az Atlanti-óceánból.

A brit gyerekek egy német kisfiúval játszottak a vízben, amikor a baj történt. A szülők a vízbe vetették magukat, hogy kihúzzák gyermekeiket, majd egy barátjuk is a segítségükre sietett.

A két brit szülőt és barátjukat elsodorta az áramlat és vízbe fulladtak, a gyermekét kimentő német apa pedig szívrohamban vesztette életét.