Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csaknem belehalt a szégyenbe a pedofíliával vádolt színész

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Öngyilkosságot fontolgatott Chris Langham brit színész, akit azért ítélt börtönbüntetésre a bíróság, mert gyermekpornó-felvételeket töltött le az internetről.

Még egy hete sincs, hogy Chris Langhamet kiengedték a börtönből, a színész máris megkezdte elkeseredett küzdelmét, hogy helyreállítsa megtépázott hírnevét.

Az 58 éves Langham továbbra is állítja, hogy nem pedofil, és amíg az interneten kutatott gyerekeket szexuális aktus közben ábrázoló képek után, attól rettegett, hogy önmagáról is talál majd ilyen felvételeket, mivel, mint mondta, nyolcéves korában, egy kanadai nyaraláson maga is szexuális erőszak áldozata lett.

Csaknem megölte magát

Chris Langham a Sky News brit hírtelevíziónak adott interjújában elárulta: azt fontolgatta, hogy öngyilkosságot követ el, amikor nyilvánosságra került, hogy letartóztatták.

A színész már épp egy olyan cső után kutatott, amelyet autója kipufogójára csatlakoztathat, amikor egy alkoholista barátja telefonon kereste, és bejelentette: ugyancsak öngyilkosságra készül. Miután sikerült lebeszélnie barátját arról, hogy véget vessen az életének, Chris Langham rájött, hogy neki sem szabad megölnie magát.

Az interjúban a színész újra megismételte, amit már vallomásában is elmondott: csak azért töltött le gyermekpornót ábrázoló képeket a világhálóról, mert egy új műsorra készült.

"Rosszul tettem, hogy megnéztem a képeket, sajnálom, hogy megtettem, súlyos árat fizettem érte" - mondta Chris Langham. Hozzátette: a tizenöt letöltött felvételből csak négybe nézett bele, és azoknak is csupán az első néhány jelenetét látta, mivel azok készítői kibírhatatlan szörnyűségeket örökítettek meg a kamerával.

Nincs mentség

A brit nemzeti gyermekvédelmi szolgálat munkatársa szerint fontos, hogy végre felállítsanak egy olyan szabályt, amely nem ad kibúvót a pedofiloknak. Zoe Hilton úgy véli: az ilyesmire nincs mentség.

Chris Langham büntetését a brit fellebbviteli bíróság négy hónappal csökkentette, ezért szabadulhatott ilyen korán. Szeptemberben az esküdtszék bűnösnek találta gyerekpornó letöltésében, ugyanakkor felmentette a kiskorú lány molesztálása, és két rendbeli súlyos szexuális bántalmazás vádja alól.