A mélytengeri gyilkosság rejtélye - nézze meg!

Infostart
2007. november 22. 05:00
Ami egy egyszerű nyaralás alatti fényképezkedésnek indult, mára egy rejtélyes gyilkosság kulcsfontosságú bizonyítéka lett. A képen ugyanis egy, az óceánfenéken fekvő test látható, ami felé kétségbeesetten úszik egy búvároktató...

Valószínűleg egy gyilkosság színhelyét örökítette meg az a turista és barátja, akik Ausztráliában az óceánban fényképezkedtek. Csak miután előhívatták a képeket, jöttek rá, hogy a háttérben egy holttest látható az óceánfenéken, valamint egy másik alak, aki kétségbeesetten igyekszik felé.

Mint kiderült, a képen (melyet ide kattintva Ön is megtekinthet) egy 2003-mas különös gyilkosság egyik jelenete látható, melyben egy friss házas hölgy, a 26 éves Tina Watson veszítette életét.

Az amerikai asszony férjével, Gabe Watsonnal utazott nászútra, amikor az egyik búvárkiránduláson lesüllyedt az óceán fenekére.

Férje, az egyébként képzett búvármentő próbálta megmenteni a nőt, majd a felszínre úszott segítségért, azt állítva, hogy a feleségének gondjai vannak az erős áramlatokkal és bepánikolt.

A rendőrség ugyanakkor nem hajlandó balesetként elkönyvelni a történteket, és négy éve nyomoz az ügyben. Gabe Watsont ugyan hivatalosan nem gyanúsították meg felesége halála miatt, tanúként viszont a napokban kihallgatják.

A férfi egyébként felesége halála után több százezer dollárt követelt az utazásukat biztosító társaságtól, a felesége halálának látványa miatt elszenvedett "szellemi gyötrelem" okozta károk miatt.

Az amerikai rendőrség azonban még időben értesítette a biztosítót, hogy ne fizessenek a férfinak, mert ő lehet az ügy egyik gyanúsítottja.

Idén áprilisban az FBI és a queenslandi rendőrség átkutatta Gabe Watson házát, magukkal vitték a számítógépét és egyéb anyagokat.

A férfi egyébként több magyarázattal is szolgált arra, hogy képzett mentőként miért nem tudta megmenteni a felesége életét, ám ezek mindegyike ellentmond a képesítésének.

Gabe Watson azt is állította, hogy megpróbálta a szintén víz alatt tartózkodó búvárok segítségét kérni, megragadta és rángatta őket. Ezt az állítását egyetlen tanú sem erősítette meg.