Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megtörtént az elképzelhetetlen!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Meglepő fordulat történt a világ leghírhedtebb kannibálja, a német Armin Meiwes életében. A 2001-ben gyilkosságért életfogytiglani börtönre ítélt férfi ugyanis vegetáriánus lett, ráadásul egy, a börtönben működő környezetvédelmi csoport vezetőjeként is dolgozik.

A most 45 éves Armin Meiwes még 2001-ben adott fel hirdetést az interneten, melyben társat keresett bizarr szenvedélyéhez. A férfi az egyik jelentkezőt, a 43 éves Bernd Juergen Brandest meggyilkolta, feldarabolta és megette. Armin Meiwest a bíróság tettéért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

A férfi a hírek szerint egy bizarr fordulattal vegetáriánus lett. "A nagyüzemi állattenyésztést ugyanolyan visszataszítónak tartja, mint saját tettét. Kizárólag vegetáriánus ételeket fogyaszt" - mondta a férfi egyik cellatársa.

Ha ez még nem lenne elég, Armin Meiwest pár hete a Zöld Párt börtönrészlege vezetőjének választották meg. A környezetvédelmi szervezet elítéltekkel foglalkozó egyik képviselője szerint a férfi egyáltalán nem bolond.

"Nagyon jól ír és beszél. A csoport tiszteli, ezért is választották meg vezetőjüknek" - mondta Gerhard Kaehler, hozzátéve: "Számomra ő csak egy közönséges elítélt, aki felfoghatatlan dolgot tett".

Armin Meiwes állítja, hogy teljesen megváltozott. "Beszélgetések egy kannibállal" című könyvében senkinek sem tanácsolja, hogy kövesse a példáját - ennek ellenére a Zöld Párt hivatalos vezetése tudni sem akar róla.

"Meiwes úr soha nem volt és ma sem tagja a pártnak" - jelentette ki a párt egyik képviselője, Kai Klose, hangsúlyozva: a férfi semmilyen jogokkal nem rendelkezik.