eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Már a mozikat is elérte a sztrájk!

Egyre súlyosabb problémákat okoz a filmiparnak a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja. Bár korábban a legtöbb szakértő azt jósolta, hogy az első időszakban csak a televíziós produkciókat érinti majd a munkabeszüntetés, most kiderült: már vannak olyan mozifilmek is, amelyeknek csúszik a forgatása.

Johnny Depp, Penélope Cruz és Sophia Loren is az amerikai forgatókönyvírók sztrájkjának áldozata lehet, legalábbis ami legújabb filmjüket illeti.

A munkabeszüntetés miatt ugyanis a Warner Bros és a Weinstein testvérek cége is úgy döntött, hogy egyelőre elhalasztja a Shantaram (Johnny Depp) és a Nine (Javier Bardem, Penélope Cruz, Sophia Loren és Marion Cotillard) forgatását.

Mindkét stúdió azzal indokolta a döntést, hogy a filmek forgatókönyve egyelőre nincs teljesen kész, így további munkára lenne szükség.

Korábban a Sony által birtokolt Columbia stúdió jelentette be, hogy egyelőre elhalasztja a Da Vinci-kód előzetesének, az Angyalok és démonoknak a forgatását.

Közben az is felmerült, hogy a munkabeszüntetés érintheti a februári Oscar-gálát is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×