Eltörte a barátnője lábát, hogy beperelhesse az önkormányzatot

Infostart
2007. november 21. 07:23
Szándékosan eltörte a barátnője lábát egy férfi, hogy százezer fontot csikarjon ki kártérítésként a városi önkormányzattól. Úgy akarta ugyanis beállítani a balesetet, hogy azt egy leomló fal okozta.

Gordon Thomsont a saját ostobasága buktatta le, mobiljára ugyanis felvette, ahogy eltörte a barátnője lábát. Úgy tervezte, hogy egy leomló falra fogja a balesetet, és százezer fontra beperli a plymouth-i önkormányzatot.

Barátnője egyébként beleegyezett a csalásba; a 24 éves nő a földön feküdt, miközben a férfi egy téglát rakott a lábára, amelyre páros lábbal ráugrott.

A csalási kísérletre akkor derült fény, amikor a rendőrség átkutatta Thomson lakását egy másik ügy miatt, és megtalálta a baleset összes, papírra vetett tervét, valamint a videó felvételt a mobilon. Tisztán lehetett rajta hallani a csont roppanásának hangját is.

A bíróság előtt a férfi elismerte a szándékosan és rosszindulatú testi sértést. Elizabeth Hingston, aki azóta egyébként szakított a férfival, nem került bíróság elé. Édesanyja szerint beszélni sem akar az esetről, amely a számára már "lezárt ügy".

A férfire december 21-én szabják ki az ítéletet, de a bíró már előre jelezte: börtönbüntetésre számíthat, és elképzelhető, hogy pszichiátriai kezelésre is beutaltatja a vádlottat.