Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"A hely maga a földi pokol\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyerekek játszadoztak abban a kertben, ahol egy brit sorozatgyilkos elásta áldozatait. A \"horrorházba\", amely egykor a hírhedt Peter Tobin tulajdona volt, egy hattagú család költözött; a rendőrségtől tudták meg, mi is zajlott korábban meghitt otthonukban.

A horrorházba Niki Downing, négy gyermeke és párja, Mark Drage költözött néhány évvel ezelőtt. Megdöbbenve hallották a rendőrségtől, hogy a csemeték tudtukon kívül sírok között játszadoztak esztendőkön át.

A család attól retteg, hogy bebizonyosodik: az egy lengyel diáklány, Angelika Kluk megölése miatt életfogytiglani börtönbüntetését töltő 61 éves Peter Tobin éppen valamelyik gyermekük hálószobájában követte el a gyilkosságokat.

Niki Downing és családja két héttel ezelőttig nyugodtan élt az Irvine Drive 50-es számú házában, a kenti Margate-ben. Akkor azzal hívták fel őket a rendőrök, hogy házkutatást akarnak tartani az épületben.

A nyomozók két lány holttestére bukkantak az ingatlan kertjében: az egyik a néhai Dinah McNicol, a másik Vicky Hamilton teteme. A nyomozók szerint ez bizonyítja, hogy Peter Tobin sorozatgyilkos. (Itt találták meg a két lány holttestét.)

"Amikor hallottam, hogy megtalálták az első hullát, rosszul lettem. Abban a pillanatban tudtam, hogy nem lakom többé abban a házban. Mondtam is Marknak: 'ennyi volt, sose megyek vissza oda'" - emlékezett vissza Nicki Downing, aki családjával most szállodában lakik.

"Arra volt a legfájóbb gondolni, hogy a négy gyerek és a kutyánk ott szaladgált a kertben, és azok a szegény lányok ott feküdtek a hideg földben a lábuk alatt" - tette hozzá a nő.

"Rettegek arra gondolni, micsoda szörnyűségek történhettek a mi boldog otthonunkban. Rosszul vagyok tőle" - magyarázta Niki Downing.

Egy nappal azelőtt, hogy a rendőrség kutatni kezdett a házban, Niki készített egy videófelvételt az épületről, amelyet azóta szinte darabokra szedtek a rendőrök. A filmen látszik két, a család által megjelölt pont: egyik folt a nappaliban a szófa alatt, egy másik pedig az előtér közepén. A nyomozók valószínűsítik, hogy itt történhettek a gyilkosságok.

"Amikor a rendőrök felhívtak, azt reméltük, hogy csak néhány lábnyomot találnak majd, és napokon belül visszatérhetünk. Azóta azonban a hely maga a földi pokol. Szörnyű rémálmaim vannak, egyetlen éjszakát se tudtam végigaludni, amióta nyomozni kezdtek" - magyarázta Niki Downing.

"Reméljük, hogy újjá tudjuk építeni az életünket és továbbléphetünk, de együttérzünk Vicky és Dinah családjával. Mindig emlékezni fogunk rájuk" - mondta a nő.

Peter Tobint a múlt héten vádolták meg a 15 éves Vicky Hamilton megölésével.